18 Kasım 2018

Stühlingen / Almanya

Ressam Sibel Aslanbay Almanya’da Sanat Atölyesi açtı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Resim Bölümü mezunu Sibel Aslanbay Haus Schwarzer Adler'de (Stühlingen) kendi sanat atölyesini açtı.
8 Kasım 2018'de açılışını yapan genç sanatçı, 2016 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümünü bitirdi.
Türkiye-Almanya arasında sanat köprüsü kuran Ingo Nitzsche, 30 yıldır Almanya ve İsviçre'de genç Türk sanatçılarının sergilerine ortam hazırlıyor. İki yıl önce kentimize de uğrayan İngo Nitzsche, Anadolu kültürünün genç sanatçıların çalışmalarına yansıyan yorumlarına özel değer verdiğini belirtiyor.
Ingo, şimdiye kadar ülkemizdeki galeri, müze ve üniversitelerle kurduğu ilişkilerle tanıdığı genç yetenekleri ülkesi Almanya’nın kültür ortamıyla buluşturdu. Kendi anlatımıyla, “Çağdaş sanat, Türkiye ve insanlarını daha iyi anlamamıza, benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmemize yardımcı oluyor.” Ve ekliyor “Arabuluculuk, proje geliştirme ve destek için, Türkiye'deki sanatçılara, sanat evlerine ve üniversitelere yakın temaslarım sayesinde, Almanca ve Türkçe olarak hizmetinizdeyim.”
Genç sanatçı Sibel Aslanbay’ı ülkesinde çalışmaya teşvik eden Stühlingen'den Ingo Nitzsche tarihi değeri olan evini yeni bir düzenlemeyle sanat galerisine dönüştürdü ve bugünlerde yine yeni projelerle sanatın dilini kullanarak kültürler arasında köprüler kurmayı hedefliyor.