10 Kasım 2014

Turizm

Zonguldak'ın Turizm Atağı
'
Lezzet Atölyesi'yle Başladı
'Lezzet Atölyesi' projesinin hedefinde, geçmişten bu yana kömür ve demir-çelik endüstrisiyle anılan Zonguldak'ın yerel ürün ve lezzetlerini ardına alarak doğa ve deniz turizmindeki potansiyelini harekete geçirmek bulunuyor. 'Yerel ürün, yerel lezzet ve yerel mekan' üçlemesiyle planlanan 'Lezzet Atölyesi' nde Zonguldak yemeğinin ve kültürünün izi Kdz. Ereğli'de geleneksel köylü pazarında, elpek bezi atölyesinde, tarihi pidecilerde, cumhuriyet dönemi tarihi konserve fabrikası satış yerinde, Devrek'in simit fırınlarında, bastoncular çarşısında, Çaycuma'daki yöresel ürün mağazalarında sürüldü. Ustaların ve ev kadınlarının hazırladığı lezzetleri, bölgeye has yemekleri ve Karadeniz'den çıkan balıkları tadan katılımcılar; Cehennemağzı Mağarası, Ereğli Müzesi, Gazi Alemdar Müzesi, Gökçebey Çanakçılar Etnografya ve Arkeoloji Müzesi gibi şehrin tarihini ve kültüründen izler taşıyan mekanları da ziyaret etti.

http://www.haberler.com/zonguldak-in-turizm-atagi-lezzet-atolyesi-yle-6673209-haberi/