07 Mart 2019

             

8 Mart

 Gülden Işık  Halkın Sesi 
Bu günün ne anlama geldiğini google amcaya sorduğunuzda, nasılsa size bir cevap verecektir. Zonguldak'ın sanat alanında veya sosyal alanda emek harcayan kadınları kim, diye soracak olsanız, size bir cevap veremeyebilir; verse de eksik kalır mutlaka. Belki ben de tam olarak cevaplamış olmayabilirim. Henüz tanımadığım, bilmediğim kim bilir kaç kadın üretimde mücadele verme derdi içindedirler. Adlarını anamadığım bu kadınlardan özür dilerim. Şimdiden.
Tanıdığım, selamlaştığım, yaptıkları işlerle adını duyuran kadınlarımızın bir çoğunu sizler de tanıyorsunuzdur eminim. Bunlardan ilki şiir, öykü, masal kitaplarıyla yakından tanıdığım emekli öğretmen, Fatma Kılıç. Boynuna asılı fotoğraf makinesiyle öğle aralarında, iş çıkışlarında Zonguldak'ın martılarını, insanlarını, rastladığı insan dostu hayvanlarını şipşak çeken Lale Kadem Tetik.
Madencinin doktoru olması itibariyle en çok madencileri fotoğraflayan, Ebru Sargın Koca. Zonguldak Tema İl Temsilcisi Berran Aydan ve yol arkadaşlarını çevre sorunlarıyla savaşırken görmemek, duymamak mümkün mü? Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Saniye Cicibaşoğlu'nun korkmadan, cengaverce taş ocaklarına, çevre sorunlarına dikkat çekmek için elinden geleni yaptığı da biliniyor.
http://www.halkinsesi.com.tr/8-mart-makale,4495.html