04 Mayıs 2019

                
Zonguldak’ta “Gazeteciye saldırıyı kınayana bile” saldırı var
Hayati Yılmaz / Zonguldak Tarih
1940 yılında devletleştirilen maden ocakları, 1980’lerden başlayarak Zonguldak’ın dönüştürülmesi politikası ile TTK’nın bir çok yerinde maden arama ve çıkartılmasına özel şahıslara izin verildi. Aslında bir şekilde şehirde bazı insanların sermaye oluşturması için kanun ile ya da kanunsuz ticaret yapmalarına bürokratlar ve politikacılar başta olmak üzere yetkili isimler de göz yumdu. Tam 30 yıldır kaçak ocak adıyla bu işletmeler faaliyetlerde bulundu.
Hal böyle olunca, Zonguldak`ta ticaret mantığı biraz yasal olmayan bir zemine oturtuldu. Mafyalaştı.
Yasal olmayan bu durumda beraberinde mafya benzeri güç oluşturmaya dönüştü. Hem para kazanıyorlar, hem de mafyavari hal ve hareketler takınıyorlardı. Bunlar yine siyasi ve bürokratlar tarafından da tutulan kişilerdi. Aynı kişiler sokakta adam döverken, akşam bir siyasetçi ile protokolde gözükebiliyordu.
Korkutarak sokağın otoritesini elinde tutmaktan, gazetecilere baskı yapmakta bunun ile beraber geldi.
    
Dediğim gibi Zonguldak’ın ekonomisinin gerilemeye başlaması ile yaratılmak istenen (kaçak ya da yasal ) kişisel sermaye ekonomisinin getirdiği mafyavari hareketler bunlar. Bunun sorumlusu geçmişte üst düzey bürokratlardan tutunda bu gelişmeleri görmemezlikten gelen politikacılara kadar herkesin ihmalinden kaynaklanıyor. Tüm bu hatalar zincirini gazeteciler çekmek durumda kalmasın.
Önlem alınsın.
Gazeteciler de bu tür saldırılarda susmaması gerek. "Bana dokunmasınlar“ dediğin anda, aslında ”sana çoktan dokunulduğunu” gösterir.
http://www.pusulagazetesi.com.tr/zonguldakta-gazeteciye-saldiriyi-kinayana-bile-saldiri-var-121118-haberler.html